Säkerhet – IP behörigheter

Hantera IP rättigheter

Du kan hantera IP-behörigheter i Inställningar IP-rättigheter.

Kontroll av IP-rättigheter

Om det inte finns några behörigheter (avvisade eller tillåtna IP-adresser) kommer systemet att tillåta inloggning från vilken IP-adress som helst. Som standard tillåter systemet endast CRM-tjänsteleverantörens IP-adresser vars typer är Permanenta.

Varje ändring av behörigheter (skapa, redigera och ta bort) lämnar ett märke i databasen, där CRM-tjänsteleverantören kan kontrollera de ändringar som gjorts.

Du kan skapa en ny behörighet genom att klicka på knappen Lägg till ny IP. När du skapar eller redigerar behörigheter måste du bestämma följande konfigurationer:

  • IP-adress: En individuell adress, önskat adressintervall eller en IP-adress + mask.
  • IP-adressens typ kan vara antingen IP, IP Range eller Subnet. IP innebär att definiera en individuell IP-adress, med Range kan du definiera en rad olika IP-adresser och med Subnet kan du göra subnätmaskdefinitioner.
  • Tillåtna användare kan flaggas antingen som Neka, Normal eller Normal + Admin. Neka förbjuder en specifik IP-adress/intervall, Normal tillåter inloggning av normala användare och Normal + Admin tillåter normala användare och administratörer.
  • Beskrivning visas i listvyn.
  • Tilldelad ägare är ägaren till behörigheten. Du kan välja en användare i vallistan. När en användare har valts kommer även den ansvariga användarens e-postadress att uppdateras, men det är möjligt att skriva in en annan e-postadress.
  • Med Aktivt val kan du definiera om behörigheten är aktiv eller inte. Om behörigheten inte är aktiv kommer den inte att vara involverad i kontrollsystemet för IP-adresser.
  • Varaktighet är alltid på som standard, men det är också möjligt att definiera den för en specifik period mellan två datum eller använda antingen start- eller slutdatum och lämna ett annat fält tomt.

Listvy över IP behörigheter

Skapade IP-behörigheters detaljer visas i listvyn. Det finns också Redigera och Ta bort knappar för varje behörighet. Om du tar bort en behörighet raderas regeln från listan och efter det kan du inte redigera den och den är inte längre giltig.

På höger sida finns pilknappar för att konfigurera behörighetsordningen. När du loggar in kommer den första behörigheten som matchar IP-adressen att åsidosätta de andra.

Du kan till exempel definiera att intervallet 192.168.0.1 – 192.168.0.100 nekas, förutom 192.168.0.50. Detta görs genom att först fastställa en regel som nekar (Tillåtna användare: Neka) varje IP-adress som ligger i intervallet 192.168.0.1 – 192.168.0.100. Efter detta måste du lägga till en separat behörighet för adressen 192.168.0.50 som du ställer in på att tillåta t.ex. Normala användare. I det här fallet måste den enda tillåtna IP-adressen flyttas över de nekade IP-intervallen, eftersom den tillåter åtkomst när IP 192.168.0.50 ansluter (om reglerna är i annan ordning, kommer åtkomsten inte att beviljas). IP-adressen 192.168.0.11 kan inte använda systemet eftersom den andra regeln nekar det.

Webbtjänster använder en separat behörighetshantering. Behörighet ges till varje webbtjänstmetod av separata API-nycklar.

Outlook Add-in Setup
Valutor
Säkerhetsinställningar
Åtkomst till försäljningsorganisationen
Dokumentmallar – Skapa och redigera
Numrering av modulelement
Combined Shape